a legjobb árakat a Budapest Hotels Bookingtól

Hotel Erzsébet*** – Budapest

A szállodaipar a magyar fővárosban ebben az időben is jövedelmező üzletág volt. A kisebb és nagyobb szállodák egész sora épült, a meglévőket átépítették, villanyvilágítást vezettek be és a régi vendéglők helyén emeletes...


Cím: 1053 Budapest, Károlyi Mihály u.11-15.

Szobák száma: 123

Elhelyezkedés: városközpont
Ár: közepes - $$
Kategória: ***
BHB Foglalási Telefon: +36-70-543-6034
Email: erzsebet@budapest-hotel.hu
Légkondícionáló: Minden szobában
Uszoda: Nincs
Garázs a hotelben: NincsAz árak Euróban értendők / szoba / éjszaka


A fenti árak euróban értendők,
és nem érvényesek a Forma 1
és a szilveszteri (28.12. - 02.01.). időszakban.


*Háromágyas szoba = Kétágyas szoba pótággyal
A reggeli 8 EUR/fő/nap

Az ár magában foglalja az adókat.
Csoportkedvezmény igénybe vehető (5-10%)


A szállodaipar a magyar fővárosban ebben az időben is jövedelmező üzletág volt. A kisebb és nagyobb szállodák egész sora épült, a meglévőket átépítették, villanyvilágítást vezettek be és a régi vendéglők helyén emeletes "vendéglátó kombinátokat" létesítettek.

A Fővárosi Lapok című újság 1872. április 18. száma közölte, hogy májusban Buda, Pest és Óbuda egyesülésekor, megnyitják az újonan épült Erzsébet Szállodát. A névadásra magától Erzsébet királynétól kértek, és kaptak engedélyt.

Az 1910-es években egy új, hatemeletes szállodarész került kialakításra, és ezzel nagyjából kialakult az Erzsébet Szálloda mai külső képe. A belváros növekvő éttermi forgalma új szolgáltatási formák keresésére ösztönözte a szállodavezetést, ezért az eddigi kihasználatlanul álló pincét vacsorázó, söröző helyiséggé alakították át. A falakra Petőfi Sándor "János vitéz" című elbeszélő költeményének egyes jeleneteit festették. A műemlékké nyilvánított János Pince innen kapta a nevét, és máig is a belváros egyik érdekessége. Vendégeit magyar és nemzetközi ételkülönlegeségekkel, valamint éló cigányzenével várja.

1986 - 89 között a szálloda ismét felújítás alá került és 1989. október 2-án nyitotta újból kapuit. Azóta a teljes légkondícionálással rendelkező belvárosi Hotel Erzsébet a főváros egyik legismertebb vezető 3 csillag Plus szállodájává vált, mely az igényes középkategóriával megelégedő egyéni szabadidős és üzleti vendégek részére biztosít kellemes tartozkódást. A teljesen elkülönített és korszerű technikai berendezésekkel ellátott konferencia- és üzleti tárgyaló termek, kisebb és közepes konferenciák, megbeszélések, fogadások, esküvők és szemináriumok lebonyolítását teszik lehetővé.

Az egyéni szabaidős és üzleti utazók mellett évrő évre céges kapcsolataink is jelentősen bővülnek, hiszen Budapest egyik legszinvonalasabb Plus*** kategóriás szállodája rendkívüli népszerűségnek örvend azon cégek körében, akik nemcsak a magas árfekvésű luxusszolgáltatásokat igénylik, hanem racionálisabb, ugyanakkor professzionális és vendégcentrikus gondoskodást szeretnének vendégeik számára biztosítani.

További fontosabb szolgáltatásaink tartalmazzák: 24 órás portaszolgálat, pénzváltás, széf, autókölcsönzés, taxi szolgálat, repülőtéri transfer, ébresztés, színház- és koncertjegyek, városnéző programok gazdag választéka, korlátozott parkolási lehetőség, szobaszolgálat (7.00 - 24-00).

Fekvés

A belváros szivében található szálloda az üzleti-, pénzügyi-, kereskedelmi- és kulturális központoktól néhány percnyi sétatávolságra található.
Legfőbb turista nevezetességek a közvetlen környezetben:

 • Váci utca
 • Nemzeti Múzeum
 • Citadella
 • Országház
 • Széchenyi lánchíd
 • Budavári Mátyás-templom
 • Halászbástya
 • Szent István-bazilika
 • Budavár palota
 • Károlyi Mihály Kulturális Intézmény
 • Magyar Állami Operaház
 • Vajdahunyad vára

Szobák

Szobák felszereltsége: egyénileg állítható légkondícionálás, hagszigetelt alblakok, fürdőszoba (zuhanyzó és korlátozott számban fürdőkád), telefon, házimozi, műholdas programok, minibár, Interrnet hozzáférés, elektromos áram 220 V, valamint háziállatok engedélyezettek.

Konferenciatermek

Az Erzsébet hotel a főváros centrumában található, 4 különterme elsősorban mini konferenciák és szemináriumok népszrű helyszíne.

Technikai Eszközök: video, videó kamera, TV készülék, dia- és írásvetítő, vetítővászon, flip chart, magnó, szónoki emelvény, hangosítás, digitális szinkrontolmács-berendezés, ISDN csatlakozás, mikrofon (mobil és beépített), filmvetítő.

Egyéb Szolgáltatások

További fontosabb szolgáltatásaink tartalmazzák: 24 órás portaszolgálat, pénzváltás, széf, autókölcsönzés, taxi szolgálat, ébresztés, színház- és koncertjegyek, városnéző programok gazdag választéka, korlátozott parkolási lehetőség, szobaszolgálat (7.00 - 24-00).Lemondási feltételek

Legkésőbb 48 órával a tervezett érkezés előtt:díjmentes
48 órán belül, de legalább 24 órával a tervezett érkezés előtt:az első éjszaka árának 50%-a kerül kiszámlázásra.
24 órán belül a tervezett érkezés előtt, vagy a vendég meg nem jelenése esetén:az első éjszaka árának 100%-a kerül kiszámlázásra.


A legközelebbi nevezetességek a hotelhez

 Váci utca 
 Váci utca 
 Szt. István Bazilika 
 Szt. István Bazilika 
 Operaház 
 Operaház