a legjobb árakat a Budapest Hotels Bookingtól

A budapesti Szent István-bazilika
Magyarország egyik legszebb, legjelentősebb egyházi és idegenforgalmi nevezetessége. tovább »»
Előnyök az ön javára:
  • Fizetés a hotelben
  • Helyi szakismeretünk az ön szolgálatában
  • 20-60%-os árengedmény
Budapest dentist Miért válasszon budapesti fogorvost? Kezeltesse fogait Magyarországon!
Budapesti fogászat »»
Reptéri transzfer Budapesten »»
A budapesti Ferihegyi repülőtér három terminállal rendelkezik. A magyar fővárosba való érkezés... tovább »»
Divatmárkák egymás hegyén-hátán Budapesten »»
Ha a budapesti tartózkodása alatt a kikapcsolódást és a szórakozást a vásárlással is össze szeretné kötné... tovább »»
Borban az igazság - Magyarországon is »»
A magyarországi tartózkodása során, az összeírt programok közül semmiképpen se hagyja ki a borkóstolást. tovább »»
A budapesti Szent István-bazilika
Magyarország egyik legszebb, legjelentősebb egyházi és idegenforgalmi nevezetessége. tovább »»
Gasztronómiai titkok
Piros paprika és Gundel palacsinta.
tovább »»
Gyógyfürdők Budapesten
Ha több napra tervezi a budapesti tartózkodását, érdemes felkeresnie a főváros egyik gyógyfürdőjét...
tovább »»
Budapesti szórakozás - férfiaknak »»
Budapest bővelkedik bárokban, kávézókban, éjszakai mulatókban és kaszinókban.
Budapesti közlekedés »»
A főváros közlekedéséért a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) felel. Budapestet három metróvonallal rendelkezik.
Budapesti szórakozás - nőknek »»
A városnézés mellett pihenésre és egyéb, kikapcsolódásra is van lehetőség.

Piros paprika és Gundel palacsinta, avagy gasztronómiai titkok Magyarországról

A magyar konyhát leginkább a hozzávalói jellemzik, amelyek az ételek sajátos ízéért és az elkészítés módjáért felelnek. A piros és zöld paprika, vöröshagyma, fokhagyma, vaj, paradicsom, csípős cseresznyepaprika, tejföl és zsír számít a eggyakoribb alapanyagnak. A magyar ételek különleges zamata, amelyet egyedi karakter, ám gyakran csípős íz jellemez, már az első falatnál felismerhető. A magyar konyha legfontosabb hozzávalója a szegedi és kalocsai piros paprika, amely a galuskával vagy krumplival tálalt, borjú-, csirke-, marha, birka-, tyúk-, ponty- vagy vadhúsból készült pörköltnek is a "szívét-lelkét" adja.

A magyar konyha legismertebb fogásai közé tartozik a gulyásleves, halászlé, töltött káposzta, túróscsusza, Jókai bableves, Hortobágyi palacsinta. Ha a leghíresebb magyar desszertet is szeretné megkóstolni, akkor a budapesti Gundel Étterem felé vegye az útját, és rendeljen egy Gundel palacsintát a pincértől. A dióval, mazsolával, rummal, tejszínhabbal, vékony csíkokra vágott cukrozott narancshéjjal töltött palacsintát rumos csokoládémártással nyakon öntve, legtöbbször lángolva tálalják.

A magyar konyha rövid bemutatása nem lenne teljes, ha nem tennénk említést az italokról. Eger, Villány, Badacsony, Tokaj, Sopron, Szekszárd - Magyarország leghíresebb bortermelő területei közé tartoznak, amelyeknek olyan neves vörösborokat köszönhetünk, mint az Egri Bikavér, illetve a desszert borként számon tartott Tokaji Aszú. Érdemes megkóstolni a hagyományos magyar pálinkát is, amely barackból, cseresznyéből, körtéből és szilvából is készülhet. A tipikus magyar alkoholok közül az Unicumról se feledkezzünk meg, amely valójában egy - több mint negyvenféle gyógy-, és fűszernövény keverékéből készült - tradicionális magyar gyomorkeserű likőr.

A magyarországi tartózkodása alatt ízletes ételek és italok sorát kóstolhatja végig, amelyeket annyira fog hiányolni hazautazása után, hogy mindenképpen visszatér ide.

Budapesi Hotelek / Cikkek »
Budapesi Hotelek / Speciális Ajánlatok »